Slovāku uzbrucējs Marsels Hosa, kurš šajā starpsezonā pievienojās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Maskavas "Spartak", kādreiz varētu atgriezties Rīgas "Dinamo" sastāvā, intervijā portālam "sportbox.ru" atklāja hokejists.
Kā ziņots, Hosa ar "Spartak" noslēdza līgumu uz vienu sezonu.
Hosa stāstīja, ka interesi par viņu izrādīja arī Mitišču "Atlant" un Maskavas CSKA, kuru vada bijušais Rīgas "Dinamo" treneris Jūliuss Šuplers.
"Mani savā īpašumā vēlējās iegūt "Atlant" un vēl daži klubi, tostarp arī CSKA, kas piedāvāja finansiāli izdevīgāku līgumu" stāstīja Slovākijas spēlētājs. "Spartak" piedāvājumam piekritu tāpēc, ka tur spēlē vairāki slovāki."
"Treniņos tagad spēlēju kopā ar Jozefu Štumpelu un Štefanu Ružičku, mums izdodas lieliski saspēlēties," turpināja Hosa. ""Spartak" komandā vēlos "uguņot" tā, kā to darīju Rīgā. Vēlos kļūt par īstu līderi."
"Tāpat man patika, ka "Spartak" vadība atbrauca pie manis uz mājām Slovākijā. Bija skaidrs, ka viņi mani vēlas redzēt komandas sastāvā," stāstīja uzbrucējs.
Tāpat Hosa atklāja, ka vēlējies atstāt Kazaņas "Ak Bars" komandu, jo viņam bijis mazs spēles laiks.
"Līgumu lauzām pēc abpusējas vienošanās. Pats nevēlējos palikt Kazaņā, jo mani tur neapmierināja spēles laiks," viņš stāstīja. ""Ak Bars" komandā ir daudz līderu. Vairāk nekā Rīgas "Dinamo", kur kādu dienu, iespējams, atgriezīšos."
Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas 51 regulārā čempionāta spēlē Hosa tika pie 16 vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par "Ak Bars" komandas sesto rezultatīvāko spēlētāju. Savukārt astoņās Gagarina kausa spēlēs Hosa guva divus vārtus un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.
Jau vēstīts, ka Hosa no 2008. līdz 2010. gadam spēlēja Rīgas "Dinamo", bet pirms pagājušās sezonas pārgāja uz Kazaņas klubu.
"Spartak" komanda aizvadītās sezonas Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 0-4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA.
Savukārt "Ak Bars" komanda uzvarēja pirmajos divos KHL čempionātos, bet pagājušajā sezonā Gagarina kausa Austrumu konferences pusfināla sērijā ar 1-4 piekāpās vēlākajai čempionvienībai Ufas "Salavat Julajev".