KHL kluba Rīgas «Dinamo» vārtsargs Mikaels Telkvists ir priecīgs pēc viena gada pārtraukuma atgriezties Rīgā un uzsver, ka viņam nav nekas pret to, ka ar Māri Jučeru var nākties cīnīties par pirmā numura vietu vārtos.
32 gadus vecais Telkvists pērno sezonu aizvadīja Zviedrijas augstākajā līgā, pārstāvot Ornskoldsvikas «MoDo» klubu. Regulārajā sezonā zviedram 45 mačos 2,30 ielaisti vārti spēlē, savukārt play-off izcīņā sešās spēlēs 1,99. Šosezon Telly ir atpakaļ Rīgā.
«Ir vienmēr patīkami atgriezties Rīgā pie foršiem līdzjutējiem un spēlēt pilnā arēnā. Jāuzteic arī «Lokomotiv» komanda, kura labi aizvadīja turnīru,» par pirmajiem iespaidiem «Latvijas dzelzceļa» kausa izcīņā «Apollo» saka vārtsargs.
«Man bija vairāki piedāvājumi no KHL klubiem, solot lielāku naudu, taču es jūtos komfortabli šeit, zinu, ko varu te sasniegt. Pazīstu šeit daudzus cilvēkus, arī komandas biedrus un Rīgā patiešām jūtos labi, tāpēc izvēlējos «Dinamo» piedāvājumu un esmu laimīgs,» uzsver Telkvists, kurš atzīst, ka Zviedrijas līgā spēlētais hokejs ir līdzvērtīgs tam, ko redzam KHL.
«Es teiktu, ka starp «Elitserien» un KHL ir liekama vienlīdzības zīme, taču maza. Domāju, ka šeit ir meistarīgāki spēlētāji, savukārt zviedru klubi mača laikā pieturas pie konkrētas sistēmas. Varbūt tur nav tik rezultatīvas spēles kā KHL, bet nav tā, ka Zviedrijas čempionāts ļoti atpaliktu no KHL».
Pirms vienas sezonas Mikaels «Dinamo» rindās vārtus dalīja ar Krisu Holtu, bet gaidāmajā situācija var atkārtoties, jo zviedram uz papēžiem min Māris Jučers.
«Protams, Māris ir lielisks vārtsargs un ir labi, ja komandā ir divi laba līmeņa vārtsargi. Māris saņēma labākā vārtsarga balvu turnīrā un esmu tikai priecīgs par to. Viņš ir jauks vīrs un esmu priecīgs, ka pirms sezonas viņš sevi parādījis no labākās puses. Esmu gatavs, ka mums būs jādala pirmā numura loma,» piebilst Telkvists.
apollo.lv